Low-Temperature Pyrolysis of Kuznetsk Basin Coal: Composition of the Products Научная публикация
Журнал |
Coke and Chemistry
ISSN: 1068-364X , E-ISSN: 1934-8398 |
||||
---|---|---|---|---|---|
Вых. Данные | Год: 2023, Том: 66, Номер: 1, Страницы: 17–22 Страниц : 6 DOI: 10.3103/s1068364x23700400 | ||||
Ключевые слова | pyrolysis, coal, tar, liquid products, gaseous products, chromatography, mass spectrometry | ||||
Авторы |
|
||||
Организации |
|
Информация о финансировании (1)
1 | Министерство науки и высшего образования Российской Федерации | 075-00485-21-00 (121031500512-7) (0286-2021-0004) |
Реферат:
The composition of the products from low-temperature pyrolysis of coal in a stream of inert gas is studied. A system with continuous automatic online monitoring of the gas and liquid composition is employed. The experimental method and the analysis of the products are outlined in detail. The composition of the gaseous and liquid products obtained in the low-temperature pyrolysis of coal is investigated in the range 150–600°C. The gaseous products consist of a mixture of C1–C6 hydrocarbons, hydrogen, hydrogen sulfide, ammonia, carbon monoxide, and carbon dioxide. The liquid products are a complex mixture of neutral oils, oxygen-bearing resins, and asphaltenes.
Библиографическая ссылка:
Kraft Y.V.
, Gavrilyuk O.M.
, Ismagilov Z.R.
Low-Temperature Pyrolysis of Kuznetsk Basin Coal: Composition of the Products
Coke and Chemistry. 2023. V.66. N1. P.17–22. DOI: 10.3103/s1068364x23700400 WOS Scopus
Low-Temperature Pyrolysis of Kuznetsk Basin Coal: Composition of the Products
Coke and Chemistry. 2023. V.66. N1. P.17–22. DOI: 10.3103/s1068364x23700400 WOS Scopus
Оригинальная версия:
Крафт Я.В.
, Гаврилюк О.М.
, Исмагилов З.Р.
Продукты низкотемпературного пиролиза углей Кузбасса: компонентный состав
Кокс и химия. 2023. №1. С.21-26. DOI: 10.52351/00232815_2023_01_21 РИНЦ
Продукты низкотемпературного пиролиза углей Кузбасса: компонентный состав
Кокс и химия. 2023. №1. С.21-26. DOI: 10.52351/00232815_2023_01_21 РИНЦ
Даты:
Поступила в редакцию: | 12 окт. 2022 г. |
Принята к публикации: | 20 нояб. 2022 г. |
Опубликована online: | 8 мая 2023 г. |
Идентификаторы:
Web of science | WOS:000984678100002 |
Scopus | 2-s2.0-85158105606 |