Temperature Effects on the IR Spectra of Crystalline Amino Acids, Dipeptides, and Polyamino Acids. V. L-Serylglycine Научная публикация
Журнал |
Journal of Structural Chemistry
ISSN: 0022-4766 , E-ISSN: 1573-8779 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Вых. Данные | Год: 2009, Том: 50, Номер: 6, Страницы: 1059-1065 Страниц : 7 DOI: 10.1007/s10947-009-0156-2 | ||||||
Ключевые слова | Dipeptides, Hydrogen bond, IR spectroscopy, L-serylglycine, Peptide bond | ||||||
Авторы |
|
||||||
Организации |
|
Информация о финансировании (5)
1 | Российский фонд фундаментальных исследований | 05-03-32468 |
2 | Сибирское отделение Российской академии наук | 49 |
3 | Сибирское отделение Российской академии наук | 110 |
4 | Президиум РАН | |
5 | Civilian Research and Development Foundation | REC-008 NO-0008-X1 |
Реферат:
The IR spectra of L-serylglycine (H 3 +N-CH(CH2-OH)-CO-NH-CH2-COO−), recorded at 413–93 K, have been studied, and the observed frequencies were assigned. Based on the results, we concluded that the stability of hydrogen bonds in the structure changed as a result of variation of temperature. The conclusions were compared with the results of IR spectroscopic studies of the crystals of α-glycylglycine, DL-serine, and glycine under the similar conditions.
Библиографическая ссылка:
Chernobay G.B.
, Chesalov Y.A.
, Boldyreva E.V.
Temperature Effects on the IR Spectra of Crystalline Amino Acids, Dipeptides, and Polyamino Acids. V. L-Serylglycine
Journal of Structural Chemistry. 2009. V.50. N6. P.1059-1065. DOI: 10.1007/s10947-009-0156-2 WOS Scopus РИНЦ CAPlusCA OpenAlex
Temperature Effects on the IR Spectra of Crystalline Amino Acids, Dipeptides, and Polyamino Acids. V. L-Serylglycine
Journal of Structural Chemistry. 2009. V.50. N6. P.1059-1065. DOI: 10.1007/s10947-009-0156-2 WOS Scopus РИНЦ CAPlusCA OpenAlex
Оригинальная:
Чернобай Г.Б.
, Чесалов Ю.А.
, Болдырева Е.В.
Исследование влияния температуры на ик спектры кристаллических аминокислот, дипептидов и полиаминокислот. V. L-cерилглицин
Журнал структурной химии. 2009. Т.50. №6. С.1108-1114. RSCI РИНЦ
Исследование влияния температуры на ик спектры кристаллических аминокислот, дипептидов и полиаминокислот. V. L-cерилглицин
Журнал структурной химии. 2009. Т.50. №6. С.1108-1114. RSCI РИНЦ
Даты:
Поступила в редакцию: | 1 дек. 2008 г. |
Опубликована в печати: | 1 дек. 2009 г. |
Опубликована online: | 4 февр. 2010 г. |
Идентификаторы БД:
Web of science: | WOS:000274300500007 |
Scopus: | 2-s2.0-77949641900 |
РИНЦ: | 15329988 |
Chemical Abstracts: | 2010:148299 |
Chemical Abstracts (print): | 152:429967 |
OpenAlex: | W1983757765 |