Study of the Temperature Effect on IR Spectra of Crystalline Amino Acids, Dipeptids, and Polyamino Acids. III. α-Glycylglycine Научная публикация
Журнал |
Journal of Structural Chemistry
ISSN: 0022-4766 , E-ISSN: 1573-8779 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Вых. Данные | Год: 2008, Том: 49, Номер: 6, Страницы: 1012-1021 Страниц : 10 DOI: 10.1007/s10947-008-0173-6 | ||||||
Ключевые слова | α-glycylglycine, Hydrogen bond, IR spectroscopy, Peptide bond | ||||||
Авторы |
|
||||||
Организации |
|
Информация о финансировании (6)
1 | Российский фонд фундаментальных исследований | 05-03-32468 |
2 | Сибирское отделение Российской академии наук | 49 |
3 | Сибирское отделение Российской академии наук | 110 |
4 | Министерство образования и науки Российской Федерации | BP2MD8 |
5 | Президиум РАН | |
6 | Civilian Research and Development Foundation | REC-008 NO-0008-X1 |
Реферат:
The IR spectra of α-glycylglycine (H3 +N-CH2-CO-NH-CH2-COO−) are studied in the temperature range of 93 to 413 K. Changes in the spectra due to temperature variation are correlated with the previously obtained X-ray diffraction data on anisotropic compression of the structure and changes in the parameters of hydrogen bonding. Changes in the vibrational frequencies of NH 3 + and COO groups in the IR spectrum of α-glycylglycine are compared to changes in the vibrational frequencies of the same groups in the IR spectra of polymorphs of glycine, L- and DL-serine.
Библиографическая ссылка:
Chesalov Y.A.
, Chernobai G.B.
, Boldyreva E.V.
Study of the Temperature Effect on IR Spectra of Crystalline Amino Acids, Dipeptids, and Polyamino Acids. III. α-Glycylglycine
Journal of Structural Chemistry. 2008. V.49. N6. P.1012-1021. DOI: 10.1007/s10947-008-0173-6 WOS Scopus РИНЦ CAPlusCA OpenAlex
Study of the Temperature Effect on IR Spectra of Crystalline Amino Acids, Dipeptids, and Polyamino Acids. III. α-Glycylglycine
Journal of Structural Chemistry. 2008. V.49. N6. P.1012-1021. DOI: 10.1007/s10947-008-0173-6 WOS Scopus РИНЦ CAPlusCA OpenAlex
Оригинальная:
Чесалов Ю.А.
, Чернобай Г.Б.
, Болдырева Е.В.
Исследование влияния температуры на ИК спектры кристаллических аминокислот, дипептидов и полиаминокислот. III. α-глицилглицин
Журнал структурной химии. 2008. Т.49. №6. С.1051-1060. RSCI РИНЦ
Исследование влияния температуры на ИК спектры кристаллических аминокислот, дипептидов и полиаминокислот. III. α-глицилглицин
Журнал структурной химии. 2008. Т.49. №6. С.1051-1060. RSCI РИНЦ
Даты:
Поступила в редакцию: | 26 окт. 2007 г. |
Опубликована в печати: | 1 нояб. 2008 г. |
Опубликована online: | 4 февр. 2009 г. |
Идентификаторы БД:
Web of science: | WOS:000263080500006 |
Scopus: | 2-s2.0-59549105006 |
РИНЦ: | 13592041 |
Chemical Abstracts: | 2009:142324 |
Chemical Abstracts (print): | 151:57107 |
OpenAlex: | W2034395632 |