Sciact
  • EN
  • RU

Study of the Temperature Effect on IR Spectra of Crystalline Amino Acids, Dipeptids, and Polyamino Acids. III. α-Glycylglycine Научная публикация

Журнал Journal of Structural Chemistry
ISSN: 0022-4766 , E-ISSN: 1573-8779
Вых. Данные Год: 2008, Том: 49, Номер: 6, Страницы: 1012-1021 Страниц : 10 DOI: 10.1007/s10947-008-0173-6
Ключевые слова α-glycylglycine, Hydrogen bond, IR spectroscopy, Peptide bond
Авторы Chesalov Y.A. 1,2 , Chernobai G.B. 1,3 , Boldyreva E.V. 1,3
Организации
1 Research and Educational Center “Molecular Design and Ecologically Safe Technologies,” Novosibirsk State University
2 G. K. Boreskov Institute of Catalysis, Siberian Division, Russian Academy of Sciences, Novosibirsk
3 Institute of Solid State Chemistry and Mechanochemistry, Siberian Division, Russian Academy of Sciences, Novosibirsk

Информация о финансировании (6)

1 Российский фонд фундаментальных исследований 05-03-32468
2 Сибирское отделение Российской академии наук 49
3 Сибирское отделение Российской академии наук 110
4 Министерство образования и науки Российской Федерации BP2MD8
5 Президиум РАН
6 Civilian Research and Development Foundation REC-008 NO-0008-X1

Реферат: The IR spectra of α-glycylglycine (H3 +N-CH2-CO-NH-CH2-COO−) are studied in the temperature range of 93 to 413 K. Changes in the spectra due to temperature variation are correlated with the previously obtained X-ray diffraction data on anisotropic compression of the structure and changes in the parameters of hydrogen bonding. Changes in the vibrational frequencies of NH 3 + and COO groups in the IR spectrum of α-glycylglycine are compared to changes in the vibrational frequencies of the same groups in the IR spectra of polymorphs of glycine, L- and DL-serine.
Библиографическая ссылка: Chesalov Y.A. , Chernobai G.B. , Boldyreva E.V.
Study of the Temperature Effect on IR Spectra of Crystalline Amino Acids, Dipeptids, and Polyamino Acids. III. α-Glycylglycine
Journal of Structural Chemistry. 2008. V.49. N6. P.1012-1021. DOI: 10.1007/s10947-008-0173-6 WOS Scopus РИНЦ CAPlusCA OpenAlex
Оригинальная: Чесалов Ю.А. , Чернобай Г.Б. , Болдырева Е.В.
Исследование влияния температуры на ИК спектры кристаллических аминокислот, дипептидов и полиаминокислот. III. α-глицилглицин
Журнал структурной химии. 2008. Т.49. №6. С.1051-1060. RSCI РИНЦ
Даты:
Поступила в редакцию: 26 окт. 2007 г.
Опубликована в печати: 1 нояб. 2008 г.
Опубликована online: 4 февр. 2009 г.
Идентификаторы БД:
Web of science: WOS:000263080500006
Scopus: 2-s2.0-59549105006
РИНЦ: 13592041
Chemical Abstracts: 2009:142324
Chemical Abstracts (print): 151:57107
OpenAlex: W2034395632
Цитирование в БД:
БД Цитирований
Web of science 10
Scopus 11
РИНЦ 10
OpenAlex 10
Альметрики: