Sciact
  • EN
  • RU

Temperature Effects on the IR Spectra of Crystalliine Amino Acids, Dipeptides, and Polyamino Acids. I. Glycine Научная публикация

Журнал Journal of Structural Chemistry
ISSN: 0022-4766 , E-ISSN: 1573-8779
Вых. Данные Год: 2007, Том: 48, Номер: 2, Страницы: 332-339 Страниц : 8 DOI: 10.1007/s10947-007-0050-8
Ключевые слова Glycine; Hydrogen bonds; IR spectroscopy; Polymorphic modifications
Авторы Chernobai G.B. 1,2 , Chesalov Yu.A. 1,3 , Burgina E.B. 3 , Drebushhak T.N. 1,2 , Boldyreva E.V. 1,2
Организации
1 “Molecular Design and Environmentally Safe Technologies” Research and Education Center (”MDEST” REC), Novosibirsk State University
2 Institute of Solid State Chemistry and Mechanochemistry, Siberian Division, Russian Academy of Sciences, Novosibirsk
3 G. K. Boreskov Institute of Catalysis, Siberian Division, Russian Academy of Sciences, Novosibirsk

Информация о финансировании (5)

1 Российский фонд фундаментальных исследований 05-03-32468
2 Сибирское отделение Российской академии наук 49
3 Сибирское отделение Российской академии наук 110
4 Президиум РАН 49
5 Civilian Research and Development Foundation REC-008 NO-0008-X1

Реферат: The IR spectra of the α, β, and γ polymorphic modifications of pure glycine (without diluents) have been studied in the temperature range 93–433 K; changes in the IR spectra caused by variations of temperature are correlated with previously obtained diffraction data about polymorphic transitions, anisotropic compression of structure, and changes in hydrogen bond parameters.
Библиографическая ссылка: Chernobai G.B. , Chesalov Y.A. , Burgina E.B. , Drebushhak T.N. , Boldyreva E.V.
Temperature Effects on the IR Spectra of Crystalliine Amino Acids, Dipeptides, and Polyamino Acids. I. Glycine
Journal of Structural Chemistry. 2007. V.48. N2. P.332-339. DOI: 10.1007/s10947-007-0050-8 WOS Scopus РИНЦ CAPlusCA OpenAlex
Оригинальная: Чернобай Г.Б. , Чесалов Ю.А. , Бургина Е.Б. , Дребущак Т.Н. , Болдырева Е.В.
Исследование влияния температуры на ИК спектры кристаллических аминокислот, дипептидов и полиаминокислот. I. Глицин
Журнал структурной химии. 2007. Т.48. №2. С.339-347. RSCI РИНЦ
Даты:
Поступила в редакцию: 8 дек. 2006 г.
Опубликована в печати: 1 мар. 2007 г.
Идентификаторы БД:
Web of science: WOS:000248180000018
Scopus: 2-s2.0-34547543982
РИНЦ: 13533944
Chemical Abstracts: 2007:830576
Chemical Abstracts (print): 147:427658
OpenAlex: W4246262446
Цитирование в БД:
БД Цитирований
Web of science 39
Scopus 36
РИНЦ 37
OpenAlex 37
Альметрики: