Sciact
Toggle navigation
  • EN
  • RU

Sections:

  • Articles
  • Books
  • Conference attendances
  • Conference theses
  • Patents

Способ получения декстрина из крахмалсодержащего сырья Patents

Language: Русский
Type: Invention
Number RU 2259400 C1
Request number: 2004100624/13
Request date: Jan 5, 2004
patent.field.start_date: Jan 5, 2004
Registration date: Aug 27, 2005
patent.field.request_publication_date:
Authors Коваленко Г.А. , Хомов В.В. , Перминова Л.В. , Кругляков В.Ю. , Харина И.В. , Соболева Г.А.
Affiliations
1 Boreskov Institute of Catalysis SB RAS
2 N.N. Vorozhtsov Novosibirsk Institute of Organic Chemistry
Abstract: Изобретение относится к пищевой промышленности. Способ предусматривает смешивание сухого крахмалсодержащего сырья, например, зерна, пшеничной муки, с сухим амилолитическим ферментным препаратом, и эту смесь подают в дезинтегратор для измельчения и образования однородной массы. Проводят декстринизацию крахмала путем смешивания полученной массы с водой, нагревания до 80-85°С с последующей выдержкой и охлаждением готового продукта. Изобретение обеспечивает ускорение процесса получения декстрина из различного крахмалсодержащего сырья. 1 табл.
English abstract: FIELD: food processing industry. SUBSTANCE: dry starch-containing raw material, e.g. grains and wheat flour, is mixed with dry amylolytic enzyme preparation and resulting mixture is charged into disintegrator to form homogenous mass. Starch contained in the mass is then dextrinized by heating the mass with water to 80-85°C, ageing at that temperature, and cooling. EFFECT: accelerated preparation of dextrin from any starch-containing material. 1 tbl
Cite: Коваленко Г.А. , Хомов В.В. , Перминова Л.В. , Кругляков В.Ю. , Харина И.В. , Соболева Г.А.
Способ получения декстрина из крахмалсодержащего сырья
Number: RU2259400C1, действие с Jan 5, 2004, Request number 2004100624/13 from Jan 5, 2004 РИНЦ ANCAN
Identifiers:
Elibrary: 37955389
Chemical Abstracts: 2005:924264
Chemical Abstracts (print): 143:228064
Name: Способ получения декстрина из крахмалсодержащего сырья
English name: Method of preparing dextrin from starch-containing raw material